5 December

De har lovet sne i begyndelsen af december. Så måske kan man bygge snemænd ude i haven. Jeg kan nu bedst lide dem på akvarelpapiret. Ude på mine akvarelhold maler vi julemotiver allerede i november, og det er altid sjovt at udvikle ideer. Jeg husker tydeligt, da mit Helsingør hold på det bestemteste modsatte sig, at jeg ville have vinger på mine snemænd. Jeg synes, de skulle kunne flyve til Nordpolen, når sneen smeltede herhjemme i Danmark. De fik vinger, og der kommer en dag en børnebog om mine flyvende snemænd.

They promised snow in December, but you will never know. Maybe there will be snowmen in the gardens out there, but I like them better on my watercolour paper. In my classes we will start painting for Christmas in November, and it always great fun to develop ideas for this year´s Christmas design. I do recall the year of the snowmen, where one of my classes opposed on my idea of giving my snowmen wings. I thought that the snowmen needed wings for flying to the North Pole, when the snow melted in Denmark. They got wings, and one day there will be a children’s book on my flying snowmen.

Fakta / Facts

1

Alle akvareller og klip er malet på Bockingford akvarelpapir 300g cold pressed med Maimeri farver.  Mine 7 grundfarver vil række til det hele, men indrømmet, jeg har også dyppet penslen i lidt andre sjove farver af og til. Grundfarverne er: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

All watercolours are painted on Bockingford paper 300g cold pressed with Maimeri watercolours. My 7 bacis colours will do, but I must admit, that I had my brush in other funny colours too. My basic colours are: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

2

De sorte baggrunde er en sort tyktflydende blanding af Ultramarine og Burnt Sienna. Måske bliver den ikke så pæn første gang, men øvelse gør mester

The black baggroundis a thick mix from  Burnt Sienna and Ultramarine. Don´t worry if it don´t turn out nice the first time. Practice can be needed.