7 December

Julegaver. En del har allerede indkøbt alle gaver, men hvis man ikke har, skal man måske begynde nu. Jeg tror ikke at mine små juleæsker kan indeholde ret mange af de gaver, vi skal give i år. Men de er gode til venindegaver med lidt godt i, eller til pynt med lys i. Jeg bruger altid akvarelpapir, det er stift nok til at holde formen, og jeg har det lige ved hånden. Nogle gange er det akvareller, der ikke har fundet vej til en indramning andre gange, som her, er det malet direkte med henblik på at lave æsker. Men det er altså sjovt at genfinde dele af motiver fra Irland eller Toscana på sin juleæske. Det giver varme minder i den kolde tid.

Når min æske er klippet ud og klar til at folde, prikker jeg med en syl en masse små huller. I æsken med juletræet, prikker jeg der, hvor jeg forestiller mig de levende lys. Når jeg så lægger en lille led lyskæde ned i den foldede æske og tænder, ser det fantastisk ud. Især er det hyggeligt om morgenen, før solen står op, når de lyser rundt omkring i stuen.

Mine æsker er kvadratiske og foldet i et stykke, men prøv dig frem. Der er mange gode foldeæsker på nettet med anvisning på, hvordan du gør.

Christmas presents are to be cared for. Some might have bought their presents by now, if not maybe it´s time. I don´t think my small boxes would be able to contain the presents; we are to give this Christmas. But they are god with sweets for a little hostess gift in December, or just as decoration with lights in. I always use watercolour paper 300g for folding. Of cause there will be paint on it as well. Sometimes it´s a watercolour painting not good enough for framing, sometimes it is just painted for doing boxes. But doing the boxes from the watercolours from Tuscany or Ireland painted on trips during the summer gives you back the warm summer felling finding the lighthouse from Inisheer or the yellow houses of Lucca.

When my box is ready for folding, I dot holes with a sling. In the box with the Christmas tree I dot the holes where I imagine the candles on the tree. When I afterwards put a little LED light in the box and close it, it looks fantastic. Especially in the morning before the sun rise when they shine in my sitting room.

My boxes are quadratic and are folded from one piece. You can find several folding boxes on the net, so try out what you like the best.

Fakta / Facts

1

Alle akvareller og klip er malet på Bockingford akvarelpapir 300g cold pressed med Maimeri farver.  Mine 7 grundfarver vil række til det hele, men indrømmet, jeg har også dyppet penslen i lidt andre sjove farver af og til. Grundfarverne er: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

All watercolours are painted on Bockingford paper 300g cold pressed with Maimeri watercolours. My 7 bacis colours will do, but I must admit, that I had my brush in other funny colours too. My basic colours are: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

2

De sorte baggrunde er en sort tyktflydende blanding af Ultramarine og Burnt Sienna. Måske bliver den ikke så pæn første gang, men øvelse gør mester

The black baggroundis a thick mix from  Burnt Sienna and Ultramarine. Don´t worry if it don´t turn out nice the first time. Practice can be needed.