3 December

Høns er lidt skøre med små hurtige bevægelser. De ser ud til at føre mange underlige samtaler, når de pirker i jorden og kagler. De kan set med min pensel godt have prikker eller striber. De kan også strikke eller synge julesange. De er ikke særlig gode til at stå på ski, men skøjter er ok.

Her i huset opstræder de også i en ikke julet version, hvor de er dobbelte og foldet omkring hovedet eller ryggen. Jeg har med de mindste børnebørn lavet en hel hønsegård. Og det var Kaya, der fandt på at hæfte ekstra små vinger på, så de virkelig fremtræder tredimensionelle.

Chickens are a little bit crazy moving fast, looking like they talk a lot while finding food or sitting on the stick. Seen through my brush they can have dots or stripes. And they can both knit and sing Christmas carols at the same time.

In our house there can be chickens all year round. With our four youngest grandchildren I paint and cut a chicken coop. Draw them double, both sides, and fold them around the head or back. Kaya was the one giving me the idea to put on extra wings to make the look more tridimensional. 

Fakta / Facts

1

Alle akvareller og klip er malet på Bockingford akvarelpapir 300g cold pressed med Maimeri farver.  Mine 7 grundfarver vil række til det hele, men indrømmet, jeg har også dyppet penslen i lidt andre sjove farver af og til. Grundfarverne er: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

All watercolours are painted on Bockingford paper 300g cold pressed with Maimeri watercolours. My 7 bacis colours will do, but I must admit, that I had my brush in other funny colours too. My basic colours are: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

2

De sorte baggrunde er en sort tyktflydende blanding af Ultramarine og Burnt Sienna. Måske bliver den ikke så pæn første gang, men øvelse gør mester

The black baggroundis a thick mix from  Burnt Sienna and Ultramarine. Don´t worry if it don´t turn out nice the first time. Practice can be needed.