10 December

Da jeg var barn lå sneen altid meterhøjt uden for vinduerne i december. Måske var det fordi jeg var mindre og alt syntes større, eller også kan jeg kun huske det år, hvor der virkelig var meget sne. Men noget var fast hver december. Min far skulle samle min julekalender med ski bakken og Bramming nisserne. Det var han ikke helt vild med, Som årene gik, blev den slidt i kanterne og sikkert sværere og sværere at samle. Han holdt mere at den store gule stjerne med lys i, der skulle hænge i vinduet.

Min julestjerne er foldet af en akvarel fra Færøerne. Panduro har skabeloner til foldede julestjerner, eller find dem på nettet. Man skal være lidt fingernem, når man limer alle takkerne sammen. Det er bedst ikke at lime de sidste sammen, da man så kan folde den sammen igen efter jul og gemme den til næste år. Jeg sætter i stedet silkebånd i, trækker en trækugle ned over, så takkerne samles, og så har du et silkebånd til at hænge op i. Du kan selvfølgelig prikke huller og sætte en lyskæde i.

When I was a child it always snowed, and it was a winter wonder land outside our windows. Maybe my memory was not very good, or I only recall the special year, when it really snowed. Bur something did happen every years at the beginning of December. My father had to gather my Christmas calendar with the ski slope and the small Christmas elves. He did not like it, and avoided it as longs as possible. He liked better the yellow star with light that was to hang in the window. My Christmas star is folded from a watercolour from the Faroe Islands. In the shops at Christmas time you will be able to find template for a folded paper Star or you will find it at the internet. You are to be a little sleight at hand to fold and glue. You are not to glue all points together; as you will need to fold it to keep for next year. Instead I pull the ends together with silk ribbons fastened with a wooden ball. You can dot holes and put light in it.

Fakta / Facts

1

Alle akvareller og klip er malet på Bockingford akvarelpapir 300g cold pressed med Maimeri farver.  Mine 7 grundfarver vil række til det hele, men indrømmet, jeg har også dyppet penslen i lidt andre sjove farver af og til. Grundfarverne er: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

All watercolours are painted on Bockingford paper 300g cold pressed with Maimeri watercolours. My 7 bacis colours will do, but I must admit, that I had my brush in other funny colours too. My basic colours are: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

2

De sorte baggrunde er en sort tyktflydende blanding af Ultramarine og Burnt Sienna. Måske bliver den ikke så pæn første gang, men øvelse gør mester

The black baggroundis a thick mix from  Burnt Sienna and Ultramarine. Don´t worry if it don´t turn out nice the first time. Practice can be needed.