12 December

Kræmmerhusene her er egentlig startet en varm sommerdag, da vores ældste barnebarn var blot 2 år. Hans forældre havde netop fået en kolonihave, og vi skulle spise frokost i det grønne. Men lille Asbjørn var ikke tilfreds med menuen, han ville have chokolade på sin mad, og da det ikke kunne opfyldes hylede han meget højt. Farfar ”kom til” at tage et billede, og farmoren kunne ikke dy sig for at male efter fotoet af den hylende, hysteriske dreng. Det blev det første af en lang række portrætter af børnebørnene. Uden at ødelægge originalen fandt jeg senere på, at skanne akvarellen og printe en ud på tyndt papir. Her malede jeg så en nissehue. Og sådan skete det, at han lige pludselig befandt sig på et kræmmerhus. Mine sønner kan finde på at sige til deres mindste børn, hvis de hyler og bliver hysteriske, at de så havner på farmors kræmmerhuse. Farfar syntes, det var synd for Asbjørn, og jeg har derfor malet alle 7 børnebørn som søde og glade, og sat det på hvert sit kræmmerhus.

This Christmas cornet has started on a warm summer day, when our oldest grandson Asbjørn was only 2 years old. We were sitting in the garden having lunch. The little boy was not happy with the menu. He wanted chocolate on his bread, and when he did not get it, he screamed very loud. Granddad took a picture, and grandma could not resist painting him. It was the first of many portraits of our grandchildren. Without ruin the original I later found out to scan the painting, print it and paint a Christmas hat on his head. And then suddenly he was on the Christmas cornet for the tree. I overheard my son one day telling his little daughter, that if she keeps on crying, she would end up on a grandma´s Christmas cornets. My husband felt sorry for Asbjørn, and I did him and the other 6 grandchildren smiling on each their cornet.

Fakta / Facts

1

Alle akvareller og klip er malet på Bockingford akvarelpapir 300g cold pressed med Maimeri farver.  Mine 7 grundfarver vil række til det hele, men indrømmet, jeg har også dyppet penslen i lidt andre sjove farver af og til. Grundfarverne er: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

All watercolours are painted on Bockingford paper 300g cold pressed with Maimeri watercolours. My 7 bacis colours will do, but I must admit, that I had my brush in other funny colours too. My basic colours are: Cobalt Blue Light, Raw Umbre, Ultramarine Deep, Burnt Sienna, Magenta, Primary Yellow og Yellow Orchre.

2

De sorte baggrunde er en sort tyktflydende blanding af Ultramarine og Burnt Sienna. Måske bliver den ikke så pæn første gang, men øvelse gør mester

The black baggroundis a thick mix from  Burnt Sienna and Ultramarine. Don´t worry if it don´t turn out nice the first time. Practice can be needed.