Ud og gå med skitsebogen

Lige nu burde jeg sidde nede i kulturhuset og male … Der er meget tomt dernede, ved jeg fra mine mange vandreture her på Bryggen. Så i stedet sidder jeg hjemme og maler en skitse fra i går. Min daglige vandretur gik i går gennem Fælleden, herfra skitsen og videre mod DR byen, og her fandt jeg også nogle gode motiver. Vejret var som i dag klart og solrigt, så med vanter pandebånd og varme støvler, var det dejligt … Jeg tænker at de fleste af jer også går meget, så hvorfor ikke tage skitsebogen med. Jeg ved godt, at det er koldt, så jeg foreslår at i først sætter akvarel på, når i kommer hjem. Frostvejr og vand er vist en dårlig kombination. Men til gengæld vil i sikkert få erfaring i at tegne hurtigt, så I ikke får alt for kolde og stive fingre (og det giver altid de bedste resultater, så det er en rigtig god øvelse). Jeg bruger vanter med frie fingre. Og synes i øvrigt, det er bedst at stå op når jeg skitserer.

Jeg mødte også en herlig fed rødkælk og de yndigste små gråspurve, der pipper så forårsagtigt i hækken. Begge ville have været tæt nok på til en lille skitse, hvis man ikke er færdig med at male fugle. Ellers tænker jeg at ugens emne kunne være nøgne træer. Træstammer og grene ser fantastiske ud lige nu. Især hvis vintersolen falder på dem. Her vil et foto også være godt at male efter derhjemme.

Klokken er 10, og om et øjeblik vil jeg begynde at tænke på morgenmad. Selv om jeg har været tidligt oppe, så kan akvarel godt få en til at glemme tiden. Der ligger et fint, det kunne også males, granatæble på køkkenbordet, der skal myrdes, så jeg håber at slippe fra det uden alt for megen rengøring bagefter. Min øvelse er ikke så stor, og det gav et frygteligt griseri sidst.

Dem af jeg som bor her i nærheden vil jeg anbefale Fælleden som et herligt skitse/gå tur sted, men langs havnen er der også godt. Hverdage er bedst.  Er man godt påklædt kan man også sidde flere steder i læ, og hvis der er lidt sol … så er vores lille havn lidt syd for brygge broen godt og der er også flere gode muligheder ved Kulturhuset. Husk at kigge efter mig, når i går tur.

På med vanten og ud med skitsebogen

PS. Tak for mails. Jeg bliver så glad, når rigtige mennesker skriver til mig, og ikke bare Tøjeksperten og Matas. Og hvis I synes jeg lyder energisk og effektiv, så kan jeg oplyse, at det sjældent varer så længe ad gangen … men den friske luft, lyset og akvarellen giver tilsammen ny energi.

error

Følg os også på:

Instagram